Vergeet niet je hoofdhuid goed te reinigen in de winter

Niemand wil een doffe platte haarbos deze winter……

De maanden worden kouder, de lucht steeds droger en de verwarming staat op volle toeren. We weten dat dit kan zorgen voor droog, futloos en pluizig winter haar. Oh en laten we statisch haar ook niet uitsluiten. 

Je hoofdhuid begint ook droger aan te voelen en omdat je minder talg produceert is automatisch je haar ook een stuk droger. 

Stress? Ja als je er niks aan doet wel! No worries als je je hoofdhuid en haar goed verzorgt in de winter. 

Waar moet je mee starten? Met een Balancing Shampoo. Je hoofdhuid schoonhouden is het geheim van goed haar. Door je hoofdhuid goed in balans te houden is de eerste stap gezet. Wij zijn fan van de Balancing Shampoo van Mr. Smith. Waarom? Je hoofdhuid produceert olie en dode huidcellen net als de huid. Daarom is het goed om te starten met een Balancing shampoo. Dit zorgt voor gezonde haar follikel wat weer zorgt voor een gezonde haargroei. 

Je hoofdhuid scrubben kan ook geen kwaad in de winter. Je huid scrub je ook om de dode huidcellen weg te halen. Urban Alchemy Opus Magnum Salt Scrub Cleanse is een zout scrub voor de hoofdhuid. Wij raden je aan deze één keer per week te gebruiken.

Als je dit gedaan hebt ga je starten met je normale routine en in de winter hebben de meesten van ons een Hydraterende shampoo en conditioner nodig. De lucht is droger en je haar schreeuwt om vocht. Vocht zorgt voor glans en maakt het haar weer soepel. 

Mr. Smith Hydrating Shampoo en Conditioner zijn onze favoriet. 

Heb je het idee dat je haar meer nodig heeft gebruik dan ook het Masker. Ook dit doe je maar één keer in de week. 

Je haar en hoofdhuid hebben in de winter meer onderhoudt nodig dan in de zomer. 

Mocht je meer willen weten of last hebben van andere hoofdhuid problemen, loop dan binnen bij een van onze salons en laat je adviseren welke producten voor jou op dit moment het meest geschikt zijn. 

Mr. Smith Balancing shampoo, Hydrating shampoo, Hydrating conditioner € 32,90, Mr. Smith Masque € 42,90, Urban Alchemy Opus Magnum Salt Scrub Cleanse € 19.95