Waarom CLEAN BEAUTY zo belangrijk voor je is: 

In principe zijn er geen regels voor de sector in de persoonlijke verzorging. Het laatste stukje regelgeving werd aangenomen in 1938 en dat betekent dat bedrijven vrij zijn in hetgeen wat ze doen en willen, zonder overheidstoezicht. Denk aan de productverpakkingen van producten die we allemaal gebruiken: mascara, gezichtsreiniging, shampoo, parfum etc.  

Veel cosmetica bedrijven pretenderen Clean te zijn. Denk aan marketing termen als Eco, Vegan, Clean, Biologisch, en zo kunnen we nog even door. Ga de ingrediënten lijsten eens lezen dan blijkt dat het helemaal niet zo groen is als dat ze zeggen. Dan is bijvoorbeeld de inhoud wel verantwoord maar de buitenkant zit nog steeds in verpakkingen die niet heel goed zijn voor het milieu. 

Wij proberen in Het Haartheater zoveel mogelijk over te gaan op Clean Beauty en zijn ons er steeds meer van bewust dat het zo belangrijk is dat wat we gebruiken en voor welke verpakkingen onze leveranciers kiezen. 

Clean voor ons is behoorlijk intens wat betekent een niet toxisch product dat gemaakt is zonder een lange lijst van ingrediënten die verband houden met schadelijke gezondheidseffecten van hormoonverstoring, kanker, tot de ouderwetse huidirritatie. Om er maar een paar te noemen: parabenen, ftalaten, PEG’s, ethanolamine, chemische zonnefilters, synthetische geurstoffen, BHT, en BHA. We kijken naar de research die het bedrijf heeft gedaan en beslissen of we er mee kunnen leven of niet. 

We houden ook van luxe en lekker ruikende producten. Ons doel: dat we het iedereen bewust krijgen om zich met de mooiste producten te verzorgen. 

We weten dat het heel belangrijk is dat je clean producten moet hebben die je op je huid smeert maar zijn ons er ook van bewust dat je de helft van binnenuit doet. Rode lippenstift is misschien de finishing touch maar hoe we er uit zien hangt grotendeels af van onze voeding en gezondheid. 

De manier waarop we omgaan met stress (haaruitval oorzaak nr. 1) omgevingsfactoren en rust hebben allemaal invloed op onze huid, haar en nagels. Hou onze blog in de gaten voor de beste voeding, lifestyle adressen en natuurlijk de beste CLEAN BEAUTY producten. 

Merken waar wij blij van worden en in onze salon hebben zijn: 

Pureology 

emerginC Scientific Organics

Coola

Smith&Cult 

Noir 

PhilipB 

Kérastase Aura Botanica 

Youngblood Mineral Cosmetics 

Olaplex No.4 & No.5