5x voeding voor mooi, gezond en glanzend haar!

Gezond zijn ben je niet alleen van binnenuit maar gezondheid straal je ook uit. Wat je eet beïnvloed letterlijk je gezondheid en dus ook de gezondheid van je haren! Naast het gebruik van de juiste haarproducten is het dus ook belangrijk om je haar van binnenuit de voeden. De feestdagen komen er volgende week aan en deze dagen staan bij veel mensen in het teken van eten. Wil jij er nu voor zorgen dat jouw haar met kerst glanst en er gezond uit ziet, zorg dan dat jij de volgende voedingsmiddelen verwerkt in jouw kerstdiner:

1. Proteïne

Haar bestaat voor meer dan 90% uit eiwitten dus voldoende proteïnerijke voeding is de basis voor gezond haar. Wanneer je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt kan dit ervoor zorgen dat je haar uitvalt of langzamer groeit. Het belangrijke en essentiële aminozuur lysine is één van de belangrijkste aminozuren voor het haar omdat het de opname van zink en ijzer verbetert. Eiwitrijke voeding zoals vlees, vis, tofu en tempeh bevat veel lysine. Voor veganisten is het belangrijk om extra veel groenten en noten te eten zodat ze voldoende lysine binnenkrijgen.

2. Zalmfilet

Dat zalmfilet goed is voor je gezondheid is bij velen van ons wel bekend. Zalmfilet geeft een echte boost aan je uiterlijk door de grote hoeveelheid aan omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn nodig ter ondersteuning van een gezonde hoofdhuid. Heb je een tekort aan omega-3 dan kan dit resulteren in een droge hoofdhuid en dof haar. Naast omega-3 bevat zalm ook veel vitamine B12 en ijzer. Ook hier profiteert je haar van.

3. Zoete aardappel

Zoete aardappel zit boordevol bètacaroteen wat omgezet wordt in vitamine A. Vitamine ondersteunt de groei van weefsels en gezonde cellen en dus ook van je haar en hoofdhuid. Heb je een tekort aan vitamine A dan kan dit zorgen voor een verdikking van de hoofdhuid maar ook voor droog haar en zelfs haaruitval. Daarnaast helpen zoete aardappels bij de productie van hoofdhuid oliën die zorgen voor levendiger en sterker haar.

4. Groene bladgroenten 

Groene bladgroenten, als spinazie en boerenkool zijn rijk aan foliumzuur, vitamine C en ijzer. Vitamine C is nodig om de bloedvaten in je hoofdhuid gezond te houden en het verhoogt ook de opname van ijzer in de voeding. Verder heeft je lichaam vitamine C nodig om talg te produceren. Dit is een natuurlijke conditioner voor je haar. Bladgroenten bevatten ook veel ijzer wat ervoor zorgt dat ons haar voldoende zuurstof heeft zodat haarzakjes niet afsterven. Tot slot is het foliumzuur uit groene bladgroenten belangrijk bij de ontwikkeling van nieuwe haarcellen.

5. Noten

Wil je meer volume in je haar? Dit kan toenemen door biotine, vooral te vinden in hazelnoten, amandelen en zonnebloempitten. Verder bevatten bepaalde noten vitaminen en mineralen die bijdragen aan de gezondheid van de hoofdhuid en het haar. Zo bevatten paranoten bijvoorbeeld veel selenium, wat kan bijdragen aan het voorkomen van broos en breekbaar haar. Daarnaast zijn deze noten ook rijk aan koper. Een tekort hieraan wordt in verband gebracht met vroegtijdig grijs worden van het haar. Tot slot bestaan walnoten uit omega-3 vetzuren en zink, wat helpt bij het verbeteren van de haarconditie en haaruitval minimaliseert.

Munch Fit Food to Go
Heb je juist geen zin om in de keuken te staan rondom de feestdagen? Bij Munch Fit Food to Go, tegenover ons op de Beethovenstraat, vind je gezonde gebalanceerde maaltijden die jouw haren laten stralen. Er is op dit moment een speciale kerst-maaltijd verkrijgbaar: gegrilde rozemarijn-citroen kip met hässelback zoete aardappels & gesauteerde boerenkool en spinazie. Zoals je net hebt kunnen lezen zijn dit allemaal ingrediënten die jouw haren laten stralen en shinen!

 

munchfitfoodtogo.com

LIEVE HAARTHEATER KLANT,

Sorry,

Helaas heeft het RIVM besloten
dat we langer dicht moeten blijven.

Wij zijn gesloten tot en met 9 februari. Alle afspraken tot 9 februari komen te vervallen. Wij gaan ons best doen om iedereen zo snel mogelijk te bellen om de afspraak naar een nieuwe datum te verplaatsen.

Heb je nog geen afspraak gemaakt, maar wil je voor na de lockdown een afspraak, dan kunnen deze gemaakt worden via ons boekingssysteem op onze website: hethaartheater.nl.

Voor onze vaste * klanten hebben we Root touch up thuis sets beschikbaar. Deze zijn via onze webshop te bestellen hethaartheater.shop

Dit keer kun je alleen jouw favoriete haarverzorging- en styling producten bestellen via onze webshop en helaas zijn deze niet af te halen in de winkel.

Blijf onze website, Instagram en Facebook-accounts volgen voor meer informatie voor na 9 februari.

Stay Safe ❤️

HET HAARTHEATER TEAM