Hoe moet je, je haarkleur onderhouden?

Hoe vaak moet je,

BALAYAGE | SEAMLESS HIGHLIGHTS | FACEFRAME | COLOR MELT nemen?

We kunnen ons voorstellen dat het heel verwarrend is. Alle termen: 1/2 hoofd, heel hoofd, balayage, toners, base breakers, sunkissed blond. Hoe weet je nu wat je moet boeken?

Vraag altijd aan de Stylist/Colorist wat hij/zij de volgende keer van plan is, dan heb je in ieder geval een richtlijn. Besluit je toch iets anders te willen dan wat jullie hebben besproken bel dan naar Het Haartheater of stuur een mail naar info@hethaartheater t.a.v.: jouw Colorist en vraag wat de mogelijkheden zijn en wat er geboekt moet worden. Ben je in de tussentijd op vakantie geweest en is je kleur totaal veranderd is het ook een idee om hier van te voren over te praten om te kijken wat we moeten doen.

Heel of half hoofd?

Kom je voor de eerste keer naar Het Haartheater dan adviseren we je altijd eerst een consult aan te vragen als je een drastische verandering wenst. Heb je altijd Seamless Highlights en wil je dit bijgewerkt is het verstandig een heel hoofd te boeken. Dit om je de juiste kleur blond te geven en de juiste toner voor je uit te zoeken.

Als je blij bent met je kleur en je onderhoudt het zelf goed dan adviseren we je een half hoofd. Heb je een plan bedacht met je Colorist en je bent nog niet waar je zijn wilt dan zeggen we standaard een heel hoofd. Kleuren is echt een proces en je hebt soms meerdere behandelingen nodig.

De reden waarom we niet altijd een volledige willen doen is dat we het haar ook willen laten rusten. We snappen dat je denkt: ja maar de voorkant dan? Dat is een ander verhaal. Ben je van jezelf donker en wil je blond zijn dan moet je in je aangezicht blonde highlights aan laten brengen. Wat we ook wel eens doen, is dat we tussen de grote behandelingen iets meer ruimte tussen de folie laten. We noemen dit een touch up. Het haar kan rusten en je ziet er niet te donker uit.

 

Als je een natuurlijke textuur wil en je draagt het veel in een staart of omhoog kunnen we ook de hele contour in de highlights zetten en laten we de bovenkant met rust. Dit geeft je kleur ook al meer diepte.

We hebben het nu steeds over Seamless Highlights maar dit werkt ook zo voor een Balayage of Faceframing.

T-zone is ook een optie. Dit is als je weinig tijd hebt en je hebt een snelle opfrisser nodig. We doen je voorkant en we plaatsen Blond in je scheiding. Dit duurt 30 minuten, inwerktijd blijft hetzelfde en natuurlijk daarna föhnen we je haar mooi. Hou er wel rekening mee dat het plaatsen niet de tijd is maar meer het inwerken. Je moet niet denken dat je binnen 30 minuten weer buiten staat.

Wat is nog meer een optie voor bijwerken? SUNKISSED BLOND. We zetten een Basebreaker in je contour en scheiding. Hiermee lichten we het haar 0,5 tot 1 level op en je bent weer ready to go voor 4 weken.

Let us love up your hair………. we willen dat je er altijd stunning uit ziet en niet altijd een fortuin en veel tijd kwijt bent.

Vraag je Colorist naar een mooi plan wat past bij jouw wensen en levensstijl.

Nog geen goede voornemens voor het nieuwe jaar? Je haarkleur nog beter bijhouden een idee?