Beat the heat

Deze heb je ook vast wel eens zelf tegen je stylist gezegd: zo mooi als jij het föhnt krijg ik het thuis  nooit voor elkaar! Als je goede producten en hitte tools gebruikt kom je al een heel eind. 

Wat moet je weten als je hitte tools gebruikt voor je haar? Wij gaan het je uitleggen. 

Gebruik ze niet teveel 

Iedere dag een stijltang of een krultang gebruiken is een absolute NO GO! Je loopt altijd het risico tijdens het gebruik van deze tools je haar uitdroogt, het afbreekt of je creëert eerder gespleten haarpunten. Je zal het niet gelijk zien maar na verloop van tijd zal je zien dat het haar bij gebruik van iedere dag er slechter uit zal zien. 

Zet de Temperatuur niet te hoog

Als er een temperatuur regelaar op je tools zit zet ze nooit voluit. Wij zeggen altijd: moet je je voorstellen dat je een gerecht uit de oven haalt (200 Gr.) zonder handschoenen, wat gebeurt er met je handen als je geen ovenhandschoenen draagt? Nou en dat zet je onbeschermd wel op je haar. We weten ook dat haar een dood materiaal is net als bijvoorbeeld leer. Zet daar eens een strijkijzer op iedere dag en net iets te lang: weg leer jasje! 

Vergeet geen Hitte beschermers voor je haar 

Echt het is geen onzin. Wij hebben in de salon hittebeschermers tot wel 232 Gr. Zie het als en zonnebrand voor je huid. Je gaat ook niet zonder te smeren in de zon liggen. Je weet ook hoe dat kan aflopen. 

Ons advies: bescherm je haar met Eleven Miracle Hair treatment. Het is een treatment met meerdere voordelen voor fijn tot normaal haar. Beschermt tegen hitte door föhnen, maakt glad, brengt pluis onder controle en ontklit het haar.

Zet je stylingtool niet te lang op een pluk

Het verhaal van de strijkijzer op je leren jasje of op een katoenen t-shirt. Zet je het er te lang op dan kan je de rest wel invullen. Dat gebeurt er dus ook met je haar. 

Breng vocht terug in het haar 

Als je veel met je apparaten aan de slag bent vergeet dan niet om vocht terug in het haar te brengen. Je hebt vast wel eens te lang in de zon gelegen en je huid voelde daarna ruw en uitgedroogd aan. Haar is hetzelfde. Doe je het teveel krijg je vochtarm haar. De Urban Moist lijn van Shu Uemura Art of Hair biedt je uitkomst. Woon je in de stad? Dubbel plezier; het haalt ook al het vuil van de stad uit je haar. 

Vergeet je haar niet af te delen 

Als je je tools gebruikt en je gaat je haar stylen vergeet dan niet je haar in 4 vakken af te delen. Hierdoor hou je overzicht, zit je haar niet in de weg en kan je heel precies werken. Je voorkomt ook nog eens het risico dat je teveel op een stuk haar zit te werken. Klaar is klaar. 

Het is wel zo dat als je eenmaal met je tools weet om te gaan dat je nooit iets anders meer wil. Je denkt dan: hoe dan? Waarom ben ik altijd zonder te föhnen de deur uit gegaan.