Je bent van plan blond of lichter te gaan, wat moet je weten?

Laat je goed adviseren welke kleur blond je het beste staat, je kan namelijk met de foute blondkleur de plank echt volledig mis slaan.

KIJK NAAR JE HUIDSKLEUR

Lichte huid
Platinum en roomblond staan jou goed. platinum blond is of juist wat romiger, het staat jou goed.

Medium huid

Iedere kleur blond staat jou mooi. Denk aan platinum, honing en asblond.

Olijfkleurige huid
Vraag bij een olijfkleurige huid voor ombre in een mix van honing en chocolade.

Donkere huid
Houdt in je hoofd dat licht haar nog lichter lijkt bij iemand met een donkere huid. Ga daarom niet voor gebleekt blond, maar meer voor een wat donkere kleur blond zoals honing, beige of karamel. Wat je wel kan doen is dat je je punten wat lichter laat maken. Californian blond. Je punten staan verder weg van je gezicht en hierdoor lijk je echt heel blond.

KIJK NAAR DE KLEUR VAN JE OGEN

Lichte kleur ogen
Bij vrouwen die lichtblauwe of lichtgroene ogen hebben staat een lichte kleur blond mooi.

Donkere kleur ogen
Als je donkere kleur ogen hebt, zoals grijs of bruin, dan kun je beter gaan voor een wat warmere kleur blond.

KIJK NAAR DE CONDITIE VAN JE HAAR

Als je van jezelf donker haar hebt en je dan opeens naar heel licht gaat, kan dit de conditie van het haar verslechteren. Het is daarom goed om te kijken naar de conditie van je haar en hier iets aan te doen voordat je gaat verven. Dit kun je doen door een goede shampoo of conditioner te gebruiken die je haar sterker maken. Bijvoorbeeld Bain Force Architecte en Ciment Anti Usure is een effectief duo voor het oppeppen van beschadigd en verzwakt haar.

Wil je meer weten of de juiste blondkleur?  Maak een vrijblijvende afspraak voor een ColorConsult en een van onze REDKEN Color Masters zal je vertellen wat voor jou het beste werkt!