Blond haar blijft langer mooi als je de volgende 5 dingen doet:

Wist je dat blond haar eigenlijk niet verdwijnt uit je haar, bruin-, en roodkleuren vervagen daarin tegen wel en hebben vaker een Touch up nodig. 

Blond haar heeft wel zo zijn eigen issues en heeft ook de nodige onderhoud nodig. 

Blond haar is gevoeliger voor invloeden van buitenaf dan iedere andere willekeurige kleur. Het gevaar met Blond haar is dat het meer de neiging heeft om invloeden van buitenaf op pikken. Woon je in de stad, daar is de lucht vervuilder dan op het platteland en daardoor kan de kleur meer stofdeeltjes en vuil oppakken. 

In de winter heeft het de neiging om eerder droog en statisch te zijn wat je kleur dof kan maken. 

Daarom is het voor Blondines heel belangrijk om Vochtinbrengende behandelingen te nemen of producten die dit voor je doen. Wij zijn ontzettend fan van de Shu Uemura Urban Moisture lijn. 

Speciaal ontwikkeld voor een Citygirl. Het haalt de viezigheid van de vervuilde lucht van de stad uit je haar en daarnaast geeft het het haar een vochtinfuus. 

Of je haar nu Platinum, Champagne, Strawberry of honingblond is, hier 5 dingen die belangrijk zijn om te weten. 

1 UV stralen zorgen er voor dat het oxidatie proces in je haar doorgaat en zorgt ervoor dat je haar vervaagt en of verkleurd. Vaak zie je in de zomer dat je haar sneller geel of een kopergloed heeft. 

Wist je dat zelfs op bewolkte dagen UV licht zijn werk kan doen? Dus gebruik altijd producten met UV protectie. 

2 Iedere blond kleur heeft de neiging om na verloop van tijd wat geliger te worden of zelfs een oranje gloed te krijgen. Het beste wat je kan doen is hier tegen een Zilver shampoo gebruiken. Redken heeft onlangs een Color Extend Blondage Shampoo en Conditioner gelanceerd. De meeste Zilvershampoos hebben de neiging het haar wat droger te maken. Dit is dus nu voorbij. Color Extend Blondage zorgt ervoor dat het haar niet uitdroogt, beschermt het haar tegen UV en brengt vocht terug in het haar. Gebruik een zilvershampoo niet iedere dag, maar echt maar 1 x in de week. 

3 Controleer je water. In Nederland zit veel Kalk en chloor in het water. Ook dit heeft invloed op je kleur. Het allerbeste is dat je een filter in je huis laat plaatsen. Hoe minder troep er in het water zit hoe beter voor je kleur. Vindt je dit te ingewikkeld en wil je toch je haar goed reinigen gebruik dan regelmatig een shampoo die het haar goed reinigt. Redken heeft een Clean Maniac shampoo die het haar schoon en fris maakt. De Micellaire Technology verwijderd onzuiverheden uit het haar. De siliconen en sulfaat-vrije shampoo geeft het haar een schoon gevoel. Door de  Neofresh Technology worden onaangename geurtjes verwijderd en blijft het haar langer fris. De shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik en voor alle haartypen.

4 Gebruik je een olie om je punten te verzorgen dan loop je de kans dat je haar op een bepaald moment te groen gaat ogen. Denk je goed bezig te zijn heb je dat! Vermijd haarolie waar ook alcohol in zit. Lees dus goed de ingrediënten lijst. 

5 Je weet wat je nu moet gebruiken en we kunnen een heleboel zelf voorkomen maar er is nog iets wat je zou moeten doen. Kom tussen je kleurbehandelingen naar de Salon en laat in het midden van je highlight, balayage of welke blondsessie dan ook je haar bij ons schoonmaken met Malibu C Special Blondes. Een formule die niet schadelijk is voor het haar, bomvol vitamine C zit en het haar helemaal schoonmaakt. Daarna doen we er een toner overheen en je haar ziet er net uit of je volledig opnieuw gekleurd bent.