Blond haar vragen:

Blond haar vragen: 

Zowel in het Centrum als in Oud Zuid is Blond toch wel de kleur die we het meeste voorbij zien komen. 

We krijgen altijd een heleboel vragen over Blond haar, van welke blonde kleur het beste past tot het onderhouden van een Blonde kleur. 

 

We hebben er een paar voor je samengevat.

Hoe houdt je je kleur nou fris blond in plaats van dat het toch weer koper wordt na een aantal wassingen? 

Er zijn zoveel factoren die meespelen. Het is niet alleen dat zwembadwater of zeewater iets met je blonde kleur doet. Okay tijdens een vakantie gaat het sneller maar je zit dan ook meer in de zon en dat is nou een van de redenen waarom blond roodachtig of een nare warme gloed kan krijgen. 

Vergis je niet, thuis ziet je haar ook heel veel zon en op het moment je je haar blootstelt aan zonlicht kan het oxidatieproces doorgaan. Het verliest zijn helderheid en inderdaad die vieze warme gloed is zichtbaar. 

Wassen met een Fudge zilver shampoo kan helpen maar bijvoorbeeld ook een masker met Violet er in. Bij de laatste sla je twee vliegen in 1 klap. Je verzorgt en tegelijkertijd geeft het masker de violet toon af aan je kleur. Wij adviseren je Shu Uemura Color Lustre Reviving Balm Cool Blonde. 

 

Ga je de zon in gebruik dan Kérastase Soleil Micro-Voile Protecteur

Een onzichtbare droge en zeer luchtige spray om gekleurd haar te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Het is een leave in treatment die het verder oxideren voorkomt. 

 

Hoe vaak moet je met Blond geverfd haar naar de Salon komen? 

Dit hangt heel erg af van hoe licht je eigen haar is. Heb je een zwarte balk en laat je het altijd wit verven zal je vaker moeten komen. 

Heb je natuurlijke Babylights of een Balayage kan je veel langer wegblijven. 

Het kan dus verschillen van de zes weken tot drie maanden. 

We hebben een tweetal opties als je nu geen zin hebt in die hele Bleach sessie iedere 6 weken en je wil er wel verzorgt uit zien. Vraag om onze Redken Base Breakers. De naam zegt het al. Basis breker: We geven je natuurlijke haarkleur binnen 10 minuten die sunkissed look. We lichten de natuurkleur op met 1 tint en het verschil is minder groot. Dit is ook een fijne service voor als je babylights hebt. 

Wat je ook kunt doen is een paar highlights in je middenscheiding. Ze zijkanten worden toch al sneller licht van de zon als je een staart draagt. Je haar is aan de voorkant dunner dus dit licht ook makkelijker op. 

Je haar is kwetsbaar in de zomer. Wat moet je gebruiken? 

Wij adviseren je het nieuwe serum van Kérastase Extensionist. Wat is het? Een serum voor de hoofdhuid en haar. Bomvol Ceramide. Dit zorgt voor gezonde lengten en punten plus een gezonde hoofdhuid waardoor het haar beter groeit. 

Met alleen een serum ga je het niet redden. Wat je zeker de hele zomer moet doen is een masker gebruiken. Niet te vaak. Gewoon 1 x in de week. 

Noir Epic Treat. Hier kunnen we kort over zijn: dit is episch. Een uniek, lichtgewicht, diepgaand voedend masker, dat zo vol voedende haarverzorgings ingrediënten zit dat het vanaf de eerste behandeling meteen gespleten punten begint te repareren en beschadigd haar nieuw leven inblaast. Zelfs de meest hopeloze haarbos kan gered worden. Trust us.