Cheesecake of pepernoten?

Het is Sinterklaas avond dus genoeg redenen dus voor taart.

Cheesecake, maar dan gemaakt van zijdentofu in plaats van kaas. Krijg je meer eiwitten binnen, minder vet en no animal cruelty involved (of course).

VEGAN CHEESECAKE MET VANILLE & PASSIEVRUCHT

Ingrediënten: 
– 1 citroen
– 100 g havermeel
– 50 g amandelmeel
– 1 tl kardemom
– Snufje zeezout
– 150 g verse dadels, ontpit
– 50 g ongeroosterde cashewnoten, minimaal 1 uur geweekt
– 400 g zijden tofu
– 2 tl vanillepoeder
– 25 ml ahornsiroop
– 5 g agar agar
– 3 passievruchten
– 150 g blauwe bessen

Bereiding: 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de taartvorm met bakpapier.
2. Rasp de citroen. Doe de citroenrasp samen met het havermeel, amandelmeel, kardemom en snufje zout in een grote kom.
3. Maal de dadels samen met 4 eetlepels water in een keukenmachine of blender. Voeg toe aan het meel en kneed met je handen tot een samenhangend deeg.
4. Bedek de bodem van de taartvorm met het deeg. Druk goed aan en plaats de taartbodem in de oven. Bak in ongeveer 10 minuten lichtbruin. Laat de taartbodem goed afkoelen.
5. Spoel de cashewnoten af en doe ze samen met de tofu, vanillepoeder en ahornsiroop in de blender. Pers de citroen uit en voeg de helft van het sap toe aan de blender. Mix tot een gladde massa.
6. Schep een beetje van de vulling in een pannetje. Voeg hier de agar agar aan toe en breng aan de kook. Laat het mengsel twee minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Meng dit vervolgens direct door de rest van de vulling.
7. Snij twee passievruchten open en schraap het vruchtvlees eruit. Voeg dit toe aan het tofumengsel. Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt, voeg zo nodig meer ahornsiroop toe.
8. Giet het mengel in de taartvorm en strijk met een spatel glad. Zet in de koelkast om stevig te worden, idealiter een nachtje. Garneer de taart met de blauwe bessen, de laatste passievrucht en serveer. Je kunt de taart zeker een week in de koelkast vers houden of invriezen!

bron: thegreenhappiness.com