Groen haar what to do?

Je zal het vast wel eens hebben gehoord: als je groen bent geworden van het zwemmen was je haar dan met ketchup. Een Grootmoeders wijsheid. Helaas werkt dit voor de een wel en voor de ander niet.

Wanneer wel? Bij bruin geverfd haar. Als daar een groene laag op zit zou je met de directe pigmenten van ketchup de groene waas kunnen neutraliseren.

Bij blond haar en zeker in de droge punten zou dit door kunnen slaan naar licht roze of een beetje een peach kleur. Laat Sunset Blond nou een trendkleur zijn dus deze ramp zou je kunnen overzien.

Ons advies om die groene waas uit je blonde lokken te krijgen:

Koop Aspirine Bruistabletten (deze hebben wij altijd in onze tas zitten, je weet immers maar nooit) Los er 2 op in een kopje lauwwarm water en spoel dit door je haar. Laat het even goed intrekken en je ziet de groene waas verdwijnen.

Mocht dit nou niet lukken, dan moet je zorgen dat je zo snel mogelijk bij een kapper terecht komt en vraag hem of haar een klein schepje blondeerpoeder op te lossen in warm water. Laat dit door je haar wassen en vraag daarna om wat extra verzorging. Je zal merken dat het haar na het wassen met deze formule wat stugger is.