Haarkleur termen en hun betekenis:

We gebruiken heel veel verschillende termen op onze Instagram of tijdens een bezoek in de salon en het lijkt ons een goed idee om eens uit te leggen wat we hier mee bedoelen, of als je naar de salon belt dat je weet waar je om moet vragen. 

Hier onder een lijst met namen die we het meest gebruiken. 

Babylights: 

Super fijne highlights die extreem fijn door het haar gezet zijn. Veel dunner dan standaard highlights en ze geven je het gevoel of je haar door de zon is aangeraakt. 

Under The Part: 

Een folie Techniek die zo is gezet dat je niet ziet waar het vandaan komt. We blurren de lijnen aan de bovenkant in je haar en zo gaan ze van heel zacht naar iets harder in de onderkant van je haar. 

Root Shadow: 

Dit is als we highlights zetten met al een uitgroei. Een undone niet polished look. Je hoort het ons ook gebruiken als we highlights hebben gezet en we zetten met een Toner (Shades EQ Color Gloss) behandeling een centimeter uitgroei in je haar. Lichter dan je eigen haarkleur maar iets donkerder dan je Babylights | Highlights. 

Balayage: 

Deze hoor je waarschijnlijk het meeste. Balayage is het Franse worden voor vegen. We poetsen de blonde kleur in je haar en je ziet niet waar het lichte begint. Wat je wel ziet is mooie opgelichte punten. Het geeft een heel natuurlijk effect. Qua onderhoud is deze kleur peanuts. Het maakt niet uit hoe lang je wacht met je volgende behandeling. Het is standaard goed! 

Face Framing: 

Highlights of Balayage geplaatst rond je gezicht. Net of je net als vroeger heel lang in de zon hebt gezeten als kind en zag dat je voorkant een stuk lichter was. Dit geeft de meest jeugdige uitstraling. 

Lowlight: 

Een lowlight gebruiken we om een heel blok blond te breken. Wat je ziet is dat vaak aan de voorkant je blonde kleur een blok is geworden door de zon of omdat je kleur uit je haar vervaagt. We plaatsen wat lowlights tussendoor om te breken. De Lowlights zie je nauwelijks zitten. Het zijn geen brede strepen maar je zal zien dat er veel meer diepte in je kleur zit. 

Toner: 

Naast Balayage de meest gebruikte term. Een Semi Permanente kleurling om verschillende tonen mee te maken of om een kleur te corrigeren. Als je bijvoorbeeld door de zon lichtgeel bent geworden en je wilt weer die frisse look zetten we er een toner overheen om dit aan te passen. Of bijvoorbeeld als je iets donkerder wil omdat het haar te wit is zetten we een toner op je haar om de bestaande kleur weer iets in te kleuren. 

Reverse Balayage: 

Stel je hebt een hele blonde kleur en het is bijna een kleur. Dan plaatsen we een Reverse Balayage. Het omgekeerde van de Balayage dus. We plaatsen donker in je uitgroei en stretchen  het donker door naar beneden. 

Base Breaker:

Deze gebruiken we om je eigen haarkleur iets op te lichten. Je hebt een hele donkere kleur van jezelf en je wilt net een klein beetje oplichting dan hoor je ons zeggen dat we de Base Breaker gebruiken. Ook ideaal tussen highlight behandelingen door Je geeft net een kleine break in het bestaande haar. Je ziet het nauwelijks maar het maakt toch een groot verschil. 

Het verzacht de lijn tussen je eigen kleur en de kleur die wij er in hebben gezet.