Hairstylist terminologie 

De helft weet je al, Balayage, Color Melt, highlights maar wat hoor je ons nog meer zeggen? We weten dat we soms heel in hele erge technische woorden kunnen praten met elkaar als we het over je kleur hebben. 

We hebben alles even op een rijtje gezet:

TEXTURE 

Een van onze favoriete termen. Waar we het simpelweg over hebben is dat we het niet hebben over een simpele saaie blonde kleur. We voegen meer diepte toe door bepaalde technieken te gebruiken waardoor je haar minder vlak lijkt. 

ROOT SHADOW 

Rootshadow is als je highlights donkerder gekleurd zijn bij de aanzet voor een zachter effect. Vaak zie je bij Highlights als ze net gezet zijn dat het teveel afwijkt van je eigen kleur. Doormiddel van een een Toner maken we het weer wat dieper en krijg je een mooiere overloop. 

PH BONDER 

PH-Bonder is een product wat wij toevoegen aan een kleuring om haarafbreuk te voorkomen of om een beter resultaat te krijgen van de kleur. Er is ook een PH Bonder voor thuis. Hoor je dat wij dit gebruiken vergeet dan vooral de at home treatment niet mee te nemen. 

TONER 

We gebruiken een toner om je kleur te personaliseren of om warme tonen in het haar te neutraliseren. We gebruiken hem ook om je kleur levendiger te maken of tussen kleurbehandelingen in. 

4D Color 

Dit is de nieuwste vorm van Balayage. We gebruiken 4 elementen van contrast voor nog meer levendigheid in je Balayage. 

BALAYAGE 

laten we hem toch nog een keer noemen. Dit is een techniek waarmee we licht in je haar poetsen. Het loopt van licht naar nog lichter. Of we doen een reverse en we gaan van donker naar minder donker om diepte te krijgen. 

BASE COLOR 

Je basis kleur. Dit is de de kleur die we gebruiken om je natuurlijke kleur te veranderen. Ook wel Root Cover genoemd. 

TONE 

Een Semi Permanente kleuring waarmee we de kleur van je haar bepalen. Het hoeft niet altijd dezelfde toner te zijn of om koeler te kleuren. We maken van alles. Blond, Bruin, Pastel, rood, koper. Alle tonen maken we zelf en mixen we in ons Lab. 

Mocht je iets horen als we over kleur praten waarvan je denkt: he die ken ik nog niet. Vraag het ons gewoon. Mocht je je volgende behandeling boeken en ze vragen aan de telefoon wat de behandeling is geweest kan je het allemaal aangeven voor de juiste boeking. 

LIEVE HAARTHEATER KLANT,

We willen je geen andere Haartheater-ervaring geven dan die je van ons kent maar dan met de extra bescherming die nu nodig is.

Hygiënestandaarden voor ons team, onze salons, producten en stylingtools zijn en blijven onze hoogste prioriteit. Aangezien het virus zich blijft ontwikkelen, hebben we de nieuwste veiligheidsrichtlijnen van de overheid overgenomen om ervoor te zorgen dat ons team je zo veilig mogelijk van dienst kan zijn.

Wat kunnen jullie van ons verwachten?

• Al onze teamleden dragen een gezichtsmasker.
• Tussen de werkstations zit ruim 1,5 meter.
• We desinfecteren na iedere klant alle high-touch gebieden, inclusief werkstations, wastafels, productstations en toiletten met een desinfecterende reiniger van ziekenhuiskwaliteit.
• Dagelijkse grondige reiniging van onze salons.
• Alle stations en apparatuur worden tussen de afspraken door ontsmet, evenals elke dag een extra grondige schoonmaak.

Wat vragen we van jullie?

• Reinig en desinfecteer je handen bij aankomst.
• Draag in de salon altijd een gezichtsmasker.
• Als je verkoudheids- of griepachtige symptomen hebt, vragen we je om je afspraak opnieuw in te plannen.

In deze uitdagende omstandigheden met ieders veiligheid in gedachten, zullen we er alles aan doen om
er voor te zorgen dat je je bij ons veilig voelt.

Dank voor je begrip en steun.

❤️  Team Het Haartheater