Hoe behandel en verzorg je PLATINUM Blond?

Ben je al een tijdje blond of heel licht blond? Het is altijd goed om even weer naar je Home Care Routine te kijken. Een hele lichte blonde kleur vraagt om een speciale verzorging.

Als je nog steeds niet weet hoe je er mee om moet gaan: no worries. Wij helpen je en hebben een aantal goede tips voor je. Er zijn een hoop adviezen maar wij denken dat we je hier de juiste geven. Heb je nog geen platinum haar, maar je overweegt het bedenk wel goed dat je echt extra aan het werk moet om je haar gezond te houden, of je moet de plannen hebben om over een aantal maanden heel kort te gaan.

 

Ben je wel van plan om thuis te gaan verzorgen moet je wel bedenken dat er no way back is. Het haar heeft een klap gehad en moet echt, echt verzorgt worden.

De eerste stap

Was je haar 24 – 48 uur niet na de ontkleuring. Na het ontkleuren is het haar iets droger en hoeft het echt niet gewassen te worden. De toners die gebruikt worden hebben nog meer tijd om t nestelen en je voorkomt dat het haar onnodig droog wordt. In de salon gebruiken we altijd verzorgende nabehandelingen en producten vol antioxidanten die nog even door gaan in het haar. s

Ga je het de eerste keer wassen zorg dat je een goed verzorgende shampoo gebruikt die bomvol proteïnen en vocht zit. Bijvoorbeeld de Noir Stockholm Epic Treat.

Ga altijd voor een sulfaat vrije shampoo. Het lijkt overbodig om te zeggen maar in teveel shampoos zitten nog steeds te veel sulfaten. Sulfaten zijn zouten en wat doen die? Die drogen extra uit.

 

1 x per week

Gebruik je een Zilver Shampoo. De beste is de nieuwe Redken Color Extend Blondage. Deze reinigt en verzorgt. Deze zilvershampoo neutraliseert gele tonen in het haar en zorgen ervoor dat je toner langer mooi blijft.

 

Masker

Gebruik een proteïne  masker, het Noir Stockholm Epic Treat Masker, dat zelfs het meest beschadigde haar weet te herstellen – zeker een aanrader als je platinum bent en je haar vaak moet bijkleuren! Je hoeft het hooguit vijf minuten te laten inwerken, om erna al meteen te merken dat het lichter en super zacht aanvoelt. Alsof het bij wijze van spreken nooit gekleurd is, heel natuurlijk.

 

Conditioneer je haar dagelijks.

Als je je haar niet iedere dag wast gebruik een leave in Conditioner. Nu denk je gadver dan krijg ik slap haar……. Geen stress, gebruik Phlip B “LOVIN” LEAVE-IN CONDITIONER

Wat is het:
Leave-in haarcrème/conditioner met soja- en tarwe proteïnen, aminozuren en extracten van Aloë, Brandnetel, Kamille, Henna en Paardenstaart. 

Wat doet het: 
De soja en tarwe proteïnen herstellen, de Aminozuren maken het haar sterker en de plantenextracten voeden en beschermen de kleur.

 

Knip de punten

Als je je haar iedere maand of om de zes weken laat bleachen vergeet niet de punten te laten knippen. Je zal altijd wat beschadiging zien aan je punten. Weet je hoe zuurkool uit een pakje er uit ziet? Best lekker, maar niet op je hoofd. Je punten zien  er ook zo uit na een aantal sessies. Dus trim bij.

 

Gloss it up 

Platinum haar kan de neiging hebben er sneller dof en droog uit te zien. Je gebruikt goede producten maar toch kan het haar soms wat extra gebruiken. Wij vinden de Redken Shades EQ Gloss behandeling de allermooiste. We veranderden niks aan de kleur we geven het alleen een gloss. Je moet het zien als een kleurloze lipgloss voor je haar.

 

Voorkom teveel hitte van de föhn

Gebruik een goede föhn als je je haar gaat drogen. Probeer het ook eens wat aan de lucht te laten drogen en pak als het bijna droog is de föhn. De beste is de Dyson Super Sonic. De luchttemperatuur wordt 20 maal per seconde gemeten tijdens het föhnen  om deze onder controle te houden.

 

Denk je nu? Wat een gedoe? Het valt mee. Als je er eenmaal aan gewend bent weet je niet beter!

HAPPY BLEACHING!