Hoe bereidt je je voor op een afspraak in de salon? 

Veel mensen lopen de salon in met idee dat Hairstylisten en Coloristen gedachten kunnen lezen en dat ze kunnen maken waar je al jaren van droomt. De waarheid is: we kunnen niemands gedachten lezen en zeker niet vandaag de dag met zoveel mogelijkheden, technieken, kleuren, haarstijlen en wat al dan niet nog meer wat er bij hoort. 

Hier wat advies voordat je de salon binnen stapt: 

Neem een foto mee 

Wij horen heel veel: je zal het wel suf vinden maar ik heb een plaatje. Wij houden van plaatjes want dat geeft aan dat je heel bewust met je haar bezig bent, en het laat zien waar naar je op zoek bent. Een tekst is moeilijker te begrijpen dan het juiste plaatje. 

Boek als je nieuw bent eerst een consult 

Yes dat betekent twee keer naar de salon komen. Het beste is dat je naar de salon komt voordat je een definitieve afspraak hebt. Wij hebben de juiste hoeveelheid tijd nodig om de look te maken die jij wenst. Stel je bent diep donker chocolade bruin geverfd op dit moment en de wens is licht blond dan hebben we aan alleen verven niet voldoende. Er komt veel meer bij kijken en het kan zo maar zijn dat je een halve of een hele dag in de salon moet zijn. 

Het kan ook zomaar zijn dat we geen tijd hebben op het moment je zo’n grote verandering wil en dan alsnog later terug moet komen en dat is niet omdat Colorists diva’s zijn maar we doen dit voor jou omdat we gezond en glanzend haar het allerbelangrijkste vinden. 

Stel je flexibel op 

Soms is het zo dat je iets wil en dat het echt niet mogelijk is in 1 bezoek. Het kan zomaar zijn dat we meer tijd nodig hebben om op een juiste manier met je haar om te gaan. Wat ook kan zijn dat je een plaatje hebt wat heel mooi is bij iemand bijvoorbeeld qua kleur maar dan blijkt dat jij een koele huid hebt en diegene op het plaatje een warme huid heeft, op dat moment kan het zomaar zijn dat je het advies krijgt dit niet te doen. 

Keep an open mind en luister naar de Haircolorist.  Gegarandeerd dat jullie er samen uitkomen en we willen echt dat je op zijn mooist naar buiten gaat! 

Weet wat je wil 

Klinkt tegenstrijdig met hier boven maar het is goed dat je echt weet wat je wilt. Kom je met drie totaal verschillende dingen dan is het lastig om hier een mix in te vinden of er moet heel veel overlap in zitten. Wij zien regelmatig dat klanten zowel warm als koele kleuren meenemen, dan uiteindelijk kiezen voor warm en dan zich toch afvragen of ze niet beter de koele variant hadden kunnen nemen. Stel je voor je komt met een hele korte coupe en een met extreem lang haar, deze gaat ook lastig worden, een lange bob zal een middenweg zijn maar dit is vast niet wat je in je hoofd had! 

Gebruik de juiste termen

Doe wat research. Tegenwoordig hoor je heel veel ik wil Balayage, balayage is een woord wat je nu overal hoort. Stel je wilt toch lichter bovenop en de Colorist doet een Balayage dan heb je voor je gevoel nog een uitgroei. Laat gewoon je plaatjes zien en de Colorist ziet echt wat je in je hoofd hebt zitten. 

Sta open voor een eerlijk advies. Het is de enige manier om helemaal HAPPY de salon uit te lopen!