Hoe ga je van Bruin haar naar Blond? 

Zodra de zon weer gaat schijnen krijgen we weer zin in blond haar!

Bang om groen te worden? Oranje? Geen stress! tegenwoordig zijn er zoveel mooie producten om op een veilige en verantwoorde manier een paar tinten lichter te gaan. 

Hoe ga je van BRUIN naar BLOND zonder gedoe?

Als eerste willen we weten hoe licht je wilt gaan en kijken we naar welke blonde kleur jou het beste past. Dit klinkt cliché maar als je iets in je hoofd hebt wat niet helemaal kan en lukt willen we je daar voor beschermen. 

Het is altijd goed om wat foto’s mee te nemen met hoe licht je wil. 

Er zijn veel opties. Een andere trendkleur die nog steeds is is Bronde, Tussen blond en bruin in. Dit vergt weinig onderhoud omdat we met een bruine basis een mooie Balayage kunnen maken waar je punten lichter gekleurd worden. 

Dit kan de eerste stap zijn naar Blond. 

Als je besluit echt van heel donker naar heel licht te gaan, hou er dan ook rekening mee dat je twee of drie sessies nodig hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden. We kunnen je een Rootshadow geven met de basiskleur die je nu hebt. We houden rekening met je natuurlijke kleur. Met een Rootshadow in je haar kan je de volgende behandeling wat langer uitstellen. Het voordeel hiervan is dat je haar even bij kan komen. Met verschillende Highlights en een Balayage niet te dicht tegen je uitgroei. Dit geeft een mooi natuurlijk effect en je bent al een stuk lichter. 

Wat we ook kunnen doen is een volledig hoofd highlights, daar een balayage doorheen en na de ontkleuring een Rootshadow inkleuren. 

Net wat nodig is zeg maar. 

Het mooie van deze techniek is dat je een mooi verloop in je haar krijgt en er niet Barbie blond uit ziet. 

 

Moet je je zorgen maken over het feit dat je haar teveel beschadigd? 

Maak je je daar maar geen zorgen over, daar hebben we Olaplex voor. De herstelbehandeling tijdens het kleuren. 

Daarnaast hebben we in de salon alle nodige verzorging die je thuis kan gebruiken om de kwaliteit van je haar te behouden. Olaplex komt deze maand met een shampoo en een conditioner die veelbelovend is. 

Naast de Olaplex verzorging adviseren we je ook om 1x in de week je haar te wassen met de Silver Shampoo van Fudge. Deze zorgt ervoor dat je blonde kleur niet geel of koper wordt. 

Ben je van plan om van bruin naar Blond te gaan? Loop binnen bij Het Haartheater en vraag om een consult bij een van onze Creative of Emerging Colorists.