Welke blonde kleur past bij jouw huidskleur?

Voordat je besluit blond te gaan of als je van plan bent om een andere kleur blond te nemen moet je echt weten wat er bij je huidskleur past.

Je kan zo de plank misslaan door de verkeerde blindkleur te kiezen. 

Lichte huid 

Koele ondertonen. { groen – blauw } 

Heb je koele ondertonen in je huid dan kan je goud, strawberry of babybloed wel vergeten. Deze kleuren geven meer warmte aan je gezicht en maken je niet egaler. Je hebt een koele blond tint nodig. 

Warme ondertonen { geel – oranje } 

Wil je een lichte blindkleur dan heb je met deze ondertoon geluk. Het kan! Je kan voor mooie platinum, ice of champagne tonen gaan. Ze neutraliseren dat beetje warmte uit je gezicht en het geeft je een frisse look. 

Blijf weg van de as, rood en witte blonde tonen. 

 

Medium huid 

Koele ondertonen.

Als je aan de koele kant zit van een medium getinte huid dan staat Sunkissed je echt fantastisch. Blijf weg van lemonblond en butterscotch. 

Warme ondertonen

Een blonde kleur met contrast zal je mooi staan. Hou het wel natuurlijk ga niet voor harde contrasten. Ga voor natuurlijke en zandkleurige blondtinten. Hoe meer kleur je op je gezicht hebt hoe meer kleur je in je haar kan hebben maar wel nog steeds subtiel. 

 

Donkere huid 

Koele ondertonen.

Een balans tussen contrast en natuurlijke tinten staan je mooi, zoals koele karameltonen. Ga niet te licht met een donkere huid en hou contrast. De inkijk van je kleur moet altijd donkerder zijn. Bij een te lichte kleur is je gezicht teveel in overlap met je haarkleur. 

Warme ondertonen

Omdat je warme ondertonen hebt is het ook mooi om warme tonen in het haar toe te voegen. 

Honing, Maple en goud staat je mooi. Ga niet voor platinum of butteryblond. Hou het zo natuurlijk mogelijk. 

 

Denk je nu: ik weet nog steeds niet wat bij me past…… plan een vrijblijvend consult bij een van onze Creative Colorists en zij kunnen je exact vertellen wat je het mooiste staat. 

Neem wat Instagram of Pinterest plaatjes mee, dan lopen we er samen doorheen.