Is een professioneel haarproduct echt beter?

Het antwoord is ja! We leggen je graag uit waarom.

We weten allemaal dat je voor een professionele shampoo meer geld betaalt dan een shampoo van de drogist. Maar betekent dit dan automatisch ook dat ‘duurder’ beter is? Vaak wel, maar dat komt natuurlijk niet door de prijs.

 

Waardoor dan wel? 

 

In professionele haarproducten zitten minder schadelijke stoffen

In haarproducten zitten veel stoffen. Bekende daarvan zijn siliconen en sulfaten. Als je een beetje bekend bent met deze stoffen, dan trek je bij het lezen van deze woorden misschien al een vies gezicht. Het zijn immers stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je haar.

In professionele haarproducten zitten betere ingrediënten

De ingrediënten waarmee professionele haarproducten worden ontwikkeld, zijn in de meeste gevallen schaarser, maar ook beter dan die van de drogist.

En omdat ze moeilijker te winnen zijn dan ingrediënten in haarproducten van de drogist én omdat ze nog weleens worden gemodificeerd in een laboratorium, kosten ze ook meer geld.

En dat is de reden voor het prijsverschil tussen haarproducten bij de drogist en de kapper.

In professionele haarproducten zitten hogere concentraties

Producten van de kapsalon bevatten hogere concentraties ingrediënten dan haarproducten van de drogisterij.

Dat betekent het volgende. Als je een druppel shampoo van de drogist in je handen doet, en je doet vervolgens een even grote druppel professionele shampoo in je andere hand, dan zitten in de laatste druppel meer ingrediënten.

Je kunt dus simpelweg minder van het professionele haarproduct gebruiken, om ‘hetzelfde’ resultaat te bereiken als van het product bij de drogist.

En als je daar dus rekening mee houdt, dan maakt dat een professioneel haarproduct beter betaalbaar, omdat je minder snel een nieuw product hoeft te kopen.

Zie hier onze TOP 4