Jojoba-olie

Wist je dat jojoba-olie heel goed is voor je haar en hoofdhuid?

Jojoba- olie is eigenlijk geen olie maar een was en er is geen andere was of olie die zoveel lijkt op ons lichaam eigen talg. Daardoor is het inzetbaar voor verschillende problemen.

Tegen een vette hoofdhuid. Door het vele wassen bij vet haar wordt het juist steeds vetter doordat je huid uitdroogt door het vele wassen breng je de talg productie namelijk extra op gang. Als je jojoba- olie aan brengt op je hoofdhuid denkt je huid dat er al talg aanwezig dus maakt het zelf minder aan.

Hoe?

Breng de olie ’s avonds aan op je  droge haar en hoofdhuid en spoel het in de ochtend uit met shampoo en gebruik daarna altijd conditioner in de punten. Doe dit gedurende 6 weken en je zal echt verschil merken! Dit helpt alleen als je een vette hoofdhuid hebt door het teveel wassen, en dus niet door bijvoorbeeld hormonen.

Heb je geen vette hoofdhuid? Dan kan je de olie ook heel goed gebruiken, tegen bijvoorbeeld uitdroging van je haar, daarnaast geeft het ook bescherming tegen de zon.

 

Waar werkt het nog meer goed voor?

Gezonde groei van je haar.

Tegen huidirritatie

Voor een gezonde hoofdhuid

Voor zacht en glanzend haar

 

Pro tip:

Als je de olie niet direct op je haar of hoofdhuid wilt aanbrengen voeg dan een beetje toe in je shampoo, conditioner of masker.