Mag je je haar verven als je zwanger bent? 

Dat is altijd de grote vraag…… wij zeggen dat het kan. Is het Safe? Dat kunnen we niet zeggen omdat er nooit een echt duidelijk antwoord is geweest. 

Veel onderzoeken zullen je vertellen dan een Semi Permanente en Permanente haarkleur geen hoge giftige stoffen bevat. Dus het zou moeten kunnen. 

Het is een persoonlijke keuze  als je zwanger bent en je haar wilt laten kleuren. Een uitgroei en zwanger zijn is ook best vervelend voor sommigen. Heb je je voldoende ingelezen en je denkt: “bring it on”, doen we dat graag voor je maar we denken ook graag met je mee.

Hier een aantal opties: 

HIGHLIGHTS | BABYLIGHTS

Deze drie kunnen een goed alternatief zijn. Het fijne is dat we nooit direct op de hoofdhuid kleuren. Vraag om niet al te lichte Highlights | Babylights vanaf de aanzet. Je hebt straks minder tijd en hoe eerder je start met een iets donkerdere uitgroei (natuurlijk lichter dan je eigen kleur) heb je straks minder onderhoud. 

BALAYAGE

Deze kleur is fantastisch omdat je nog verder weg zit van de hoofdhuid en je controle hebt over je uitgroei. Het maakt namelijk niks uit of je twee of vier maanden wacht met je toch-up. 

Laat je altijd je aanzet donkerder kleuren voor een groter effect (rootshadow) vraag dan om een Shades EQ Color Gloss. Een zure kleuring zonder troep en een houdbaarheid van 12 wassingen. 

Hij vervaagt geleidelijk dus ook hier valt de uitgroei mee.

ROOTCOLOR 

Your choice! Ben je heel grijs en wil je een volle dekking zullen we je moeten kleuren met een Permanente kleuring. Wij werken met Redken Chromatics zonder geur en Ammonia. Het blijft natuurlijk wel een permanente kleur maar geloof ons: bij iedereen waar we het hebben toegepast die zwanger was: niks aan de hand. Nogmaals up to u! 

We kunnen ook de kleur in een folie doen. We raken de hoofdhuid niet en proberen je zo dicht mogelijk tegen de aanzet te kleuren. Eigenlijk een full set lowlights. 

Hier nog een aantal andere tips: 

Als je twijfelt wacht tot het tweede trimester als alles veilig is. 

Wees je er van bewust dat je altijd gekleurd wordt in een ruimte met een goed ventilatie systeem. Vraag hier ook naar als je de afspraak maakt. 

Indien mogelijk vraag of je bij een deur of raam kan zitten die iets open kan. Hoe meer frisse lucht hoe beter. 

Je haar veranderd door je hormonen. Het kan zomaar zijn dat je tegen je kapper hebt gezegd doe maar hetzelfde. zonder dat hij weet dat je zwanger bent. De kleur kan zomaar anders uitpakken. Het haar kan sterker zijn waardoor de kleur ook bijvoorbeeld iets langer moet zitten dus hou ook daar rekening mee. 

Besluit je je haar te verven tijdens je zwangerschap? Overleg met een van onze Coloristen en zij zullen een mooi plan met je maken!