Terug naar educatie

Meet the educators

Wij zijn een team van innovatieve en vooruitstrevende Coloristen & Stylisten die kwalitatieve
educatie graag delen met andere Coloristen & Stylisten.

Bekijk alle cursussen

FERRY, Co-Founder, Creative Master Colorist, Educator HET HAARTHEATER:

Nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden, enthousiast over innovatieve technieken en geïnspireerd door vandaag en morgen.

15 jaar geleden wist ik het zeker: Hair Colorist was mijn roeping. De afgelopen jaren reisde ik de wereld over als Redken Artist. Gaf trainingen aan andere kleurspecialisten en werkte mee aan grote internationale shows in Europa, New York en Las Vegas. Die kennis en ervaring wil ik graag delen. Daarom ligt mijn focus nu meer op het coachen van talenten. Als ik niet op inspiratiejacht ben, kun je me vinden in één van de salons van Het Haartheater in Amsterdam. Daar werk ik met een sterk team goed getrainde, modebewuste, creatieve stylisten. Ik vind het fijn om te werken met professionals die een sterke persoonlijkheid hebben en altijd hongerig zijn naar trends, training en innovatie.

Naast coaching, maak ik zoveel mogelijk tijd vrij om te reizen. Ik hou van het avontuur, ben graag op Ibiza of in New-York en altijd op zoek naar nieuwe hotspots, o.a. in hometown Amsterdam. Van underground feestjes tot exposities in museums, alles wat prikkelt en bruist trekt mijn aandacht en geeft me energie. Alles wat mooi is inspireert: interieur, kunst, design.

Specialisatie:
– Balayage
– Faceframe
– Fresh blondes

Als je doet wat je leuk vindt, dan is werken je passie. Zo denk ik erover. Ik zie de wereld in kleur! Ik geloof in de kracht van verandering als de basis sterk is. Ik krijg een kick van leven in de vijfde versnelling en droom over de toekomst onder het motto: “Those who don’t jump will never fly.”.

@ferryloeve

@behindtheblond

Joost - Het Haartheater Amsterdam Centrum, Weteringschans 140 Amsterdam

JOOST, Co-Founder, Master stylist, Educator, Coach HET HAARTHEATER:

21 Jaar geleden opende ik mijn eerste salon en ben inmiddels ruim 10 jaar de stille kracht bij de vestiging Centrum van Het Haartheater. Reizen is het liefste wat ik doe en door veel te kijken naar de dingen die ik om mij heen zie in New York City, Parijs, Londen, Tokyo heb ik Het Haartheater gemaakt naar wat het vandaag de dag is. Het Haartheater is letterlijk een theater waar je van A-Z geprikkeld wordt, een total beauty-concept!

Ik werk het liefste met een sterk team goed getrainde, modebewuste, creatieve stylisten. Ik vind het fijn om te werken met professionals die een sterke persoonlijkheid hebben en altijd hongerig zijn naar trends, training en innovatie en open staan voor nieuwe ideeën.

Ferry: “Joost is een goed voorbeeld van een succesvolle ondernemer die zijn vak nog steeds tot in de puntjes beheerst, een kapper pur sang. Hij staat bekend om zijn gave voor iedereen de juiste kapper te vinden en maakte van Het Haartheater in korte tijd een salon met vele trouwe klanten.”

“If you’ve never lost your mind then you’ve never followed your heart.”

@joostberg69

CEDRIC, Salonmanager, Master stylist, Educator:

Inmiddels ben ik nu 18 jaar Hair Stylist. Ik heb de afgelopen jaren gewerkt in verschillende toonaangevende grote salons. 10 jaar geleden heb ik gekozen om mijzelf te gaan focussen op knippen en dit is uitgeroeid tot mijn passie!

Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving en collega’s. Het belangrijkste vind ik dat mensen vooral bij hunzelf blijven en de achterliggende gedachte waarom iemand iets doet. Ik word blij van het gevoel dat ik één word met mijn klanten omdat ik ze nóg mooier kan maken. Ik deel graag al mijn kennis omtrent nieuwe kniptechnieken, maar de perfecte basis is het begin.

Specialisatie:
– lang haar
– krullen
– kort haar

@cedricmaduro

ROWAN, Marketing, Social Media:

Mijn naam is Rowan, verantwoordelijk voor Marketing & Social Media bij Het Haartheater. Ik ben nu 10 jaar werkzaam in de fashion & beauty industrie. Als je mij in 5 woorden zou moeten beschrijven dan kom je al gauw uit op: CREATIEF, PERFECTIONISTISCH, NIEUWSGIERIG, SOCIAAL & ENERGIEK.

Zelf ben ik gek op plannen & organiseren en haal ik inspiratie uit reizen, kunst, fashion en muziek. Ideas are everywhere!!! Op nationaal gebied heb ik gewerkt als PR & event coördinator bij Hudson’s Bay.

Ik was verantwoordelijk voor:

– Het coördineren van events zoals Fashionweek & Glamourday.
– Assistent producer bij fotoshoots.
– Relatiebeheer met stylistes voor publicaties in magazines zoals ELLE, Linda & Harpers Bazaar.
– Samenwerkingen met diverse influencers & BN’ers.

Op internationaal gebied heb ik 6 maanden op Curaçao gewoond en daar fashionshows voor G-Star georganiseerd en de styling gedaan voor fotoshoots van het magazine American Airlines.

Specialisatie:
– Social Media
– Marketing & PR

@rowandekruyf

MARIA, Creative Color Specialist, Educator:

Als 16 jarige leerling uit de Achterhoek begon ik mijn kapperscarrière. Op mijn 21e wilde ik kijken wat er in de grote stad ‘Amsterdam’ te beleven was, dus pakte ik mijn spullen en vertrok! Mijn grote passie is KLEUR! Alles aan kleur inspireert me. Ik heb diverse kleur cursussen gevolgd en een opleiding als gecertificeerd kleur specialist. Ook heb ik een make-up opleiding in Amsterdam afgerond, wat een hele fijne aanvulling is op de total look.

Via Instagram volg ik veel Stylisten en Coloristen en laat ik mij inspireren door hun beelden, die ik dan weer meeneem en daar mijn eigen kleur van maak. Ik heb bijvoorbeeld een to do kleuren lijst klaar staan die ik zelf ook wil creëren. I’am obsessed by de strepen die de zon in ons haar zet, die subtiele oplichting, die seamless hairline, zo fijn en zo perfect! Dit is ook wat ik het allerliefste doe in de salon, mooie kleuren maken die je gezicht omhelzen. Kortom subtiele tonen met af en toe een wat grovere dip. Daarnaast hou ik van een leuk gesprek, daar wordt ik echt een blij mens van!

Specialisatie:
– Perfect Blends
– Balayage
– Freehand techniques
– Seamless Colors

@beauartbymaria

Maureen - Het Haartheater Amsterdam - Beethovenstraat 96 Amsterdam

MAUREEN, (ONLINE) MARKETING & SOCIAL MEDIA:

Al tijdens mijn studie commerciële economie kon ik niet wachten om te gaan ondernemen. Naast het opzetten van mijn eigen kledinglijn ben ik mij gaan verdiepen in online marketing.

Ik heb verschillende bedrijven geholpen met de ontwikkeling en de ondersteuning van strategische marketingplannen om zo richting te geven en hun bedrijf zowel online als offline te positioneren. Daarnaast heb ik het concept van een geheel nieuw Amsterdams High-end restaurant helpen opbouwen vanaf scratch.

Hieronder een greep uit de werkzaamheden die ik in de afgelopen jaren heb mogen doen: Bouwen van websites, ontwikkeling marketing materiaal, fotoshoots organiseren, samenwerkingen opzetten, contact met pers, organiseren evenementen,  social media strategieën bedenken en campagnes opzetten & optimaliseren etc. 

Ik heb een leergierig karakter (dat heb ik denk ik van mij opa), die kocht op zijn 80ste nog een computer. Ooit las ik de uitspraak ‘De mens die alles denkt te weten leert niks’ en dat is iets wat ik probeer na te streven. Op zowel persoonlijk als werk gebied, er valt altijd te leren!

Een goed gesprek inspireert mij, maar ook podcasts luister ik graag. Ik kan uren struinen op het internet om content te verzamelen van mode, art, fotografie & beauty. 

Ik vind het heerlijk om in een inspirerende omgeving te werken zoals bij Het haartheater, er is hier veel ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven, dat geeft me energie!

Specialisatie:
– Social Media
– Marketing & PR

@maureenhiddes

SIETA, Creative Color Specialist, Educator:

15 jaar geleden ben ik gestart in de beauty business en ondertussen heb ik ontelbare cursussen gevolgd van diverse nationale en internationale Stylisten en uiteraard bij Redken. Ik heb meerdere keren geassisteerd voor de Linda en andere shoots, dus ik kan wel zeggen dat ik weet hoe mijn beeld het mooiste vast gelegd kan worden.

Ondertussen werk ik nu 6 jaar voor Het Haartheater als Color Specialist en Educator. Time flies when you love what you do!

Specialisatie:
– Sun kisses hair
– Face framing
– Balayage

“Ik hou van de perfectie in de technieken”.

@SietaHoman

SAVANNAH - COLORIST | STYLIST HET HAARTHEATER AMSTERDAM

SAVANNAH, Creative color specialist, Educator:

Inmiddels ben ik nu 10 jaar werkzaam in de beautyindustrie waarvan 3 jaar bij Het Haartheater. Ik haal mijn inspiratie uit verschillende subculturen: de popcultuur, film, muziek en mode! Voor mij is haar een vorm van zelfexpressie en een aanvulling op wie je bent. Creativiteit en authenticiteit staan centraal bij mij! Ik hou ervan persoonlijke stijl te accentueren of zelfs uit te vergroten.

Specialisatie:
– Full bleach
– Two tone
– Kleurcorrecties

@hightrashhair

Ready when you are

Bekijk alle cursussen