Regels voor Blond haar

Gebruik een shampoo speciaal voor blond haar.

Dit is echt de “gouden” regel. Blond haar heeft een andere verzorging nodig. Tijdens het oplichten onttrekken we vocht, proteïnen en vetten. Deze moeten weer teruggebracht worden. Shampoos voor blond haar zijn zo samengesteld dat ze het haar weer terug brengen naar haar natuurlijke staat. Heb je echt dood geblondeerd haar dan heb je meer verzorging nodig. We hebben het in dit geval over Blond haar wat niet veelvuldig gekleurd is maar af en toe zorgvuldig is opgelicht. 

Maak het sterk.

Naast een speciale shampoo heb je ook producten nodig die je haar weer versterken. Hydratatie en het haar opvullen met Keratine en Proteïnen dat is echt wat je moet doen. 

Olaplex Perfector Nr. 3, Bond Shampoo Nr. 4  en Bond Conditioner Nr 5. zijn hier het beste voor. 

Probeer zo min mogelijk hitte tools te gebruiken. 

Probeer het gebruik van hitte tools te vermijden. Geef het echt tussendoor een break. Hitte helpt het haar uitdrogen en haar wat blond gekleurd is heeft ook eerder de neiging om mechanisch te beschadigen. Nu denk je vast: leuk blond haar! Snappen we en we zeggen niet dat je ze nooit mag gebruiken maar probeer het te voorkomen als het niet nodig is. Na het wassen kan je het uiteraard drogen en föhnen maar probeer dit ook af en toe uit te stellen met een droogshampoo. 

Gebruik af en toe een goed reinigende shampoo. 

Een shampoo dus die al het vuil uit je haar haalt. Woon je in de stad dan trekt je haar heel veel troep uit de lucht aan. Kraanwater zit vol zout, chloor en kalk, dit kan er voor zorgen dat je haar een beetje die gele koper gloed krijgt na een aantal weken. Was het daarom met Eleven Australia Deep Clean  shampoo.

Probeer uit de zon te blijven. 

Als je weet dat je voor een langere tijd de zon in gaat gebruik haarproducten die je haar beschermen tegen UV. Waarom? Nou het volgende: op het moment je haar in contact komt (langdurig) gaat het oxidatie proces verder en wordt je haar niet alleen lichter maar het krijgt ook zo’n gele zomer gloed, oppassen dus! Let er op dat er UV beschermers zitten in alle producten die je tijdens je zonvakantie gebruikt. 

 

Verwacht echt niet met blond haar je kleur na  6 weken nog hetzelfde is, vraag daarom altijd na je keuring wat het beste is voor je haar en hoe je je blonde kleur moet onderhouden. Wij helpen je graag verder met het adviseren van de juiste producten!