Stylingtools

Je moet echt weten hoe je je haar beschermt tegen de hitte van Stylingtools en daarnaast is het belangrijk dat je de juiste producten in huis hebt om je haar te stylen. 

We vragen wel eens aan onze klanten wat ze aan stylingtools thuis hebben. Vooral als we horen dat ze iedere dag de staltang gebruiken. Een staltang uit 1980  is echt wel even anders dan een styltang anno nu en laten we dan ook de föhn en alle krultangen niet vergeten. 

Let wel: als je uit de oven een lasagne haalt gebruik je ovenhandschoenen of iets wat je handen beschermt tegen de hitte van de schaal. Moet je je voorstellen dat je minimaal 180 Graden op je haar zet en geen bescherming pakt. Natuurlijk droogt dit je haar uit en maakt het het haar droog. 

Zie het ook als gras waar de hele zomer de hitte op staat. Dat ziet er halverwege de zomer dor en droog uit. Waarschijnlijk lijkt het op je haar als je een hele zomer achter de rug hebt. 

 

Anyhow…… Investeer in een goede föhn. Wij adviseren je de Dyson Supersonic föhn.

Het voorkomt je dus echt beschadigd haar. Het beschermt je haar tegen hoge temperaturen en het beschermt de natuurlijke glans. De luchttemperatuur wordt 20 maal per seconde gemeten om deze onder controle te houden.

Drogen mag geen eeuwen duren en om de haren snel te drogen is een snelle, gecontroleerde luchtstroom nodig.

Gebruik je Stylingtools niet te veel. Als het niet nodig is is het niet nodig. Zelfs 1 keer per week kan er al voor zorgen dat je haar teveel uitdroogt. 

Gebruik niet altijd de hoogste temperatuur. 

Als je een warmte regelaar op je stylingtools hebt negeer ze dan vooral niet en probeer of je, je haar ook gestyled krijgt met de laagste temperatuur. 

Zet wat je ook gebruikt aan tools niet te lang op dezelfde pluk. Wissel af om de warmte te verdelen en je haar even wat rust te gunnen tussendoor. 

Vergeet niet een hitte beschermer te gebruiken tegen het föhnen. Wij adviseren je Redken Pillow Proof Blowdry. Deze speciale föhn producten helpen je haar te beschermen tot 232 Graden en geloof ons dit is heel heet. 

Shu Uemura heeft de Straight Forward in hun collectie, een Time-Saving Blow Dry Oil. Het is een gladmakende haarolie die helpt zachtheid, souplesse en glans te versterken en de droogtijd te versnellen.

Vergeet niet opnieuw vocht in het haar terug te brengen. Urban Moisture van Shu Uemura Art of Hair heeft de shampoo in huis die hier het meeste voor zorgt. Heb je behoefte aan iets wat sneller werkt neem dan tussendoor een Redken Chemistry shot en vraag om extra vocht, deze shot heeft kleine microdeeltjes dit diep tot in je haar dringen. 

 

Wil je meer weten over hoe je je haar het beste kunt behandelen en welke producten of stylingtools  je nodig hebt? Loop dan binnen in een van onze salons en vraag een Consult bij een van onze Creative Hairstylists!