Waarom je een toner zou moeten nemen: 

Toners zijn bedoeld om je haar zo te kleuren dat hij net dat speciale karakter heeft. Als je haar net is gekleurd kan het er wat hard uit zien of het heeft nog dat licht gele bloedje van het oplichten. 

Vaak zie je na het zetten van highlights, babylights of een balayage dat de lijnen nog wat scherp zijn. Na een aantal wassingen blend het al iets meer in je haar en met een toner doe je dit vanaf het moment dat je de salon uit stapt. 

Toners zijn ook bedoeld tussen de reguliere kleurbehandelingen in. Zeker als je rood, koper, bruin of blond haar hebt wat koel of juist wat warmer moet blijven. Je frist je kleur weer op en al het pigment wat je er na weken uitwast voeg je weer toe zonder dat je je haar er droger van gaat worden. Sterker nog: je haar knapt er enorm van op. 

 

Maakt een toner nou echt zo’n groot verschil? 

Ja en Nee. Toners kunnen een heel groot verschil maken. Het grootste verschil zit hem dus in koele en warme tonen. Het maakt ook uit wat voor type haar je hebt. Op dun haar pakt hij sneller en beter dan heel dik haar. 

Stel je hebt blond haar zonder toner. Je kan de toon van je haar drastisch veranderen door te kiezen voor bijvoorbeeld heel koel dat je bijna zilver bent maar ook rose peach gold. Je ondertoon moet wel al blond zijn om dit grote verschil te maken. 

Ben je donkerder blond zal de toner een minder drastisch effect hebben maar je ziet wel degelijk verschil. 

 

Welke toner moet je kiezen? 

Je moet natuurlijk niks maar als je iets kiest laat je dan wel goed adviseren of jezelf een koel of warm type bent. Ben je onder de 20? Dan maakt het allemaal niet zoveel uit, dan kan je met de juiste poeder op je gezicht alles hebben. Ben je wat ouder dan maakt een grijze toner ouder en dat wil je ook niet. Heb je veel rood in je huid kies dan voor een niet te warme kleur dan is het daarna net of je overhit bent. 

 

Kan je gekke kleuren kiezen met een toner? 

Yes ook dat kan. Een creative Haircolorist weet exact hoe hij de toners moet mengen om een wat gekkere kleur te krijgen. Daarnaast heeft de Redken Shades EQ Color Gloss een aantal pastel tinten. Van Peach, pink tot mint green. 

 

Kunnen Brunettes ook een toner krijgen? 

Jazeker? Brunettes hebben vaak de neiging om na verloop van tijd wat warmer te worden. Laat hier een coole shade overheen zetten en je bent weer mooi koel bruin. 

 

Rood haar? 

Juist!!! Wij adviseren bij mensen die hun haar rood of koper laten kleuren om de drie weken een toner te nemen om de kleur heel helder en vol te houden. Rood is een kleur die snel uit het haar wast desondanks dat je een shampoo gebruikt voor gekleurd haar. 

 

Is er een One Shade fits all Toner? 

Nope! Een toner is echt custom made. 

 

Kan ik tussendoor in Het Haartheater een toner nemen?

Natuurlijk kan dat. Als je dit goed bespreekt met je Haircolorist kunnen we dit tussendoor doen voor je. Het is geen rocket science en je zit ook niet uren in de stoel. Sterker nog: doe je dit voor een avondje banken of sporten waar je haar niet geföhnd hoeft te zijn sta je binnen 30 minuten weer buiten. Wash & Go zeg maar. 

 

Wat is de prijs van een toner? 

Hij varieert en is geheel afhankelijk van hoeveelheid en type haar. Hij begint bij € 25,- 

 

Wil je meer weten over Toners vraag dan aan een van onze Creative Colorists wat voor jou het beste werkt!