Wat is bronzer?

Bronzer is  over het algemeen een bruin/terra kleurige poeder dat je kunt gebruiken om de huid een zonniger tintje te geven. Het is een fijn product dat je kunt gebruiken om je huid, subtiel, iets donkerder te maken zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. Nu na die te lange winter bijvoorbeeld.  Nu de zon weer aan het schijnen is, is het heel verleidelijk om een donkere tint foundation of BB cream aan te brengen. Toch is dit niet de beste manier om iets bruiner te lijken, vooral niet omdat het contrast tussen de rest van je lichaam en je gezicht snel te groot wordt.

Met een bronzer in een subtiele bruine kleur met het liefst wat glans en eventueel een vleugje kleur kun je echter wel binnen een minuutje die gewilde “sunkissed look” krijgen. Op de plaatsen waar je de bronzer aanbrengt krijgt je gezicht dan meer kleur en dan geeft een natuurlijk, mooi en fris effect.

Vroeger hadden bronzers nog weleens een slechte naam, niet zo gek trouwens, want die bronzers waren al snel veel te bruin en zelfs oranje, iets waar je gezicht echt niet mooi en sunkissed van werd. Gelukkig is dit inmiddels echt niet meer het geval.

Hoe gebruik je bronzer?

 

Bronzer breng je aan op de delen van je gezicht waar je normaal het snelste bruin wordt, tenminste als je dat gewilde “sunkissed” effect wilt. Gebruik je een poederbronzer, dan kun je deze het beste aanbrengen met een grote, brede poederkwast of eventueel een speciale bronzerkwast of een bredere blushkwast van echte haren.

Met zo’n kwast wordt de bronzerpoeder het meest subtiel verdeelt en is het effect het mooiste. Ga je voor het sunkissed effect, dan kun je het beste een bronzer met een subtiele glans gebruiken, een matte bronzer (die zijn er ook) zijn daarvoor soms iets te dof en die zijn juist weer meer geschikt om te gebruiken als shaping poeder.

Onze favorite Bronzer is de Smith & Cult Book of Sun Blush Bronzer Duette

PRIJS | € 40,-