Wat te doen tegen statisch haar?

In de winter is het bijna onmogelijk om je haren een beetje in toom te houden. Vooral op koude, droge dagen is de kans op statisch haar groot en vliegt je haar alle kanten op.

HOE ONTSTAAT STATISCH HAAR?

Statisch haar ontstaat doordat de luchtvochtigheid in de winter veel lager is dan in de andere seizoenen. Wanneer de luchtvochtigheid hoog is wordt er als ware een laagje water op je haar en huid gelegd. In de winter vloeit dit laagje water niet weg, maar blijft het hangen waardoor de statische elektriciteit nergens heen kan. Het blijft dan aan je haar plakken waardoor een statische lading ontstaat. Dit verklaart ook het knetterend of knisperen als je bijvoorbeeld een trui aandoet of een muts opzet.

WAT TE DOEN TEGEN STATISCH HAAR?

1. NIET TE VAAK BORSTELEN EN KAMMEN

Probeer je haar zo min mogelijk te borstelen en te kammen. Dit zorgt er juist voor dat je haren recht overeind komen te staan. Gebruik daarnaast liever geen plastic of metalen borstel, maar kies liever voor een borstel van varkenshaar.

2. EXTRA VERZORGING

Vooral droog haar wordt snel statisch. Belangrijk is om vooral in de winter je haar extra te verzorgen met een speciale shampoo en conditioner voor droog haar. Een absolute aanrader is de Epic Treat van Noir, Perfect voor in deze koude wintermaanden.

3. KIES VOOR EEN LEAVE IN CONDITIONER

Gebruik, naast een hydraterende shampoo en conditioner, na het wassen een Leave in Conditioner. Wij adviseren je de Essential Leave in Conditioner van Noir. Uitgedroogd haar heeft de neiging om snel statisch te worden. Door een leave in geef je je lokken net dat beetje extra verzorging en ga je statisch haar tegen.

4. GEBRUIK HAARLAK

Statisch haar temmen? Noir Picture Perfect Finishing Spray does the trick. Spray wat haarlak op een kam of borstel en ga ermee door je haren. Ook een goeie tip: spuit een beetje haarlak in de binnenkant van je muts. Dit verkleint de kans op rechtopstaande haren!

5. SNELLE OPLOSSING

Zorg ervoor dat je altijd een klein busje haarlak of handcrème in je tas hebt. Beide helpen om je lokken snel te temmen (handig als je een belangrijk gesprek of een date hebt).

 

Noir Epic Treat

Shampoo € 31,95

Conditioner € 32,95

Essential Leave in Conditioner € 32,95

Picture Perfect Hairspray € 30,95

LIEVE HAARTHEATER KLANT,

We willen je geen andere Haartheater-ervaring geven dan die je van ons kent maar dan met de extra bescherming die nu nodig is.

Hygiënestandaarden voor ons team, onze salons, producten en stylingtools zijn en blijven onze hoogste prioriteit. Aangezien het virus zich blijft ontwikkelen, hebben we de nieuwste veiligheidsrichtlijnen van de overheid overgenomen om ervoor te zorgen dat ons team je zo veilig mogelijk van dienst kan zijn.

Wat kunnen jullie van ons verwachten?

• Al onze teamleden dragen een gezichtsmasker.
• Tussen de werkstations zit ruim 1,5 meter.
• We desinfecteren na iedere klant alle high-touch gebieden, inclusief werkstations, wastafels, productstations en toiletten met een desinfecterende reiniger van ziekenhuiskwaliteit.
• Dagelijkse grondige reiniging van onze salons.
• Alle stations en apparatuur worden tussen de afspraken door ontsmet, evenals elke dag een extra grondige schoonmaak.

Wat vragen we van jullie?

• Reinig en desinfecteer je handen bij aankomst.
• Draag in de salon altijd een gezichtsmasker.
• Als je verkoudheids- of griepachtige symptomen hebt, vragen we je om je afspraak opnieuw in te plannen.

In deze uitdagende omstandigheden met ieders veiligheid in gedachten, zullen we er alles aan doen om
er voor te zorgen dat je je bij ons veilig voelt.

Dank voor je begrip en steun.

❤️  Team Het Haartheater